Het project

De historie

Het perceel ligt al jaren braak en wordt deels gebruikt als parkeerterrein. Na jarenlange plannenmakerij legde de cultuurhistorische rapportage van SteenhuisMeurs uiteindelijk de basis voor de bouw van dit appartementencomplex. Van Wijk Vastgoed en De Jong & Lafeber Architecten ontwikkelden vervolgens in samenspraak met de gemeente dit mooie definitieve plan.

Het gebouw

Het is een gebouw wat voldoet aan de opgave om aan alle kanten goede gevels te maken: geen voorkant en achterkant, maar ook aan het binnenterrein een eigen kwaliteit. Het is een praktische en bewuste keuze om de entree van de appartementen aan het binnenterrein te leggen. Hiermee krijgt ook het binnenterrein status en zijn de loopafstanden van de parkeerplaatsen en het centrum naar de voordeur zo kort mogelijk. Architect Daan Lafeber heeft het gebouw een eigen karakter gegeven, waarbij in de opbouw van de gevels wordt aangesloten bij de aanwezige Huissense structuur van individuele panden met verschillende gevelstenen en goothoogten.

Kleinschalig en exclusief

Het project is kleinschalig en exclusief: de tien appartementen zijn bereikbaar via twee zelfstandige trappenhuizen met eigen lift. Ieder trappenhuis ontsluit vijf appartementen. Bij
de entree aan de binnenplaats vindt u de postkasten en het bellentableau met videofooninstallatie. De entree is voorzien van een automatische deur en daardoor ook makkelijk toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn.  Het afwerkingsniveau is hoog: alle kamers zijn voorzien van individueel regelbare vloerverwarming, te openen geveldelen worden uitgevoerd in draai-kiepramen en wandclosets en een inloopdouche zijn standaard. Vanzelfsprekend zijn toilet, badkamer en keuken naar uw individuele wensen aan te passen.

Onderhoud

Ook aan het onderhoud is gedacht: het gebouw is voorzien van kunststofkozijnen, zinken goten en rockpanel beplating. Hiermee blijven de onderhoudskosten in de toekomst zo laag mogelijk.
WeverStaete staat voor hoogwaardig en duurzaam wonen op een markante plek in het centrum van Huissen!

 

×