De omgeving

Huissen, het bourgondische stadje aan de Rijn

Huissen is de grootste stad in de gemeente Lingewaard en ligt aan de Nederrijn, tussen Arnhem en Nijmegen. De plaats bestaat uit Huissen-stad, dat wil zeggen de “oude” stad en de aangrenzende woonwijken. Huissen heeft sinds 1314 stadsrechten. Ten oosten van de stad zijn grote uiterwaarden te vinden. In het noorden vormt de Huissensedijk de grens met Arnhem.

De omgeving

Bent u een fiets- of wandelliefhebber? De gemeente Lingewaard ligt in het nationaal landschap De Gelderse Poort. Dat betekent volop mogelijkheden om prachtige fietstochten over de dijken of wandelingen dwars door de polders en uiterwaarden te maken. Via de Stadsdam bent u snel op de Pleijroute en zijn de omliggende snelwegen makkelijk bereikbaar.

Het centrum

Huissen is van alle markten thuis. Van horeca met gezellige terrassen, een ruim winkelaanbod, een Stadsmuseum, theatergroepen voor jong en oud, tot een historische kring die zich verdiept in de geschiedenis van de stad.

Het verenigingsleven

Huissen kent een rijk verenigingsleven. Niet alleen op het gebied van sport, maar ook carnaval en cultuur zijn aanleiding tot ontmoeten en het delen van interesses. Veel tradities worden gekoesterd zoals de herdenking

×